Naar index Inleiding Kwartierstaten Publicaties
Beschrijving computerbestanden Stamreeksen Collecties
Iets over genealogie Databank ANBI


Databank GIN

In de databank zal successievelijk de zeer grote genealogische verzameling van Rainer Hoppe worden ingebracht. Hierin zijn o.a. veel gegevens te vinden betreffende personen in de vm. Nederlandse koloniën, de gemeente Nijmegen (vanaf 1592), het Land van Maas en Waal, het Rijk van Nijmegen, alles over de gemeente Ubbergen, (in 2016 opgegaan in de gemeente Berg en Dal) en de grensgebieden in de Kreis Kleve. De databank, waaraan dagelijks gewerkt wordt, bevatte op 1 januari 2016 meer dan 46.000 personen.
De databank is speciaal ontworpen voor genealogie door het Amerikaanse TNG, biedt vele zoekmogelijkheden en toont voorouders en afstammelingen van een persoon en familierelaties met anderen zeer overzichtelijk. Om het vinden van personen nog makkelijker te maken, krijgen de personen, die door de Joan Abel Hoppe Stichting in de databank worden ingebracht, (indien van toepassing) een code tussen haakjes () mee, waarop kan worden gezocht in het vak familienaam op de startpagina. Voor uitleg van deze codes, klik databankcodes


Aanmelden als gebruiker

U kunt een gebruikersaccount aanmaken in de databank. Uw aanmelding wordt automatisch geaccepteerd en de eerste week is het gebruik van de databank gratis. Om daarna toegang te houden, verzoeken we u donatie van minimaal 10 Euro per jaar te doen aan de Joan Abel Hoppe Stichting, De stichting is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een donatie aan een ANBI mag u aftrekken bij de belastingen. Na ontvangst van uw donatie krijgt u dit informatieboekje per e-mailbijlage opgestuurd. Joan Abel Hoppe Stichting / Genealogisch Instituut te Nijmegen. Werkwijze met beschrijving van de computerbestanden en lijsten van genealogische begrippen, tekens en afkortingen. 3e druk, 40 pag. (Nijmegen: GIN 2016)..
Deze bijlage is ook verkrijgbaar in het Engels en Duits, (38 pagina's). Als u niet vermeldt dat u een Engels of Duits exemplaar wenst, krijgt u de iets uitgebreidere Nederlandse versie.


Wilt u uw familie aan de databank toevoegen ?

U kunt meehelpen aan de uitbreiding van de databank door, via dit formulier, gegevens betreffende uw familie aan te vragen, die dan in de databank kunnen worden ingevoerd. U kunt het formulier downloaden, met een PDF editor invullen en e-mailen naar rhoppe@genealogie-gin.nl of print het formulier en stuur het naar Joan Abel Hoppe Stichting (GIN), Elzenkamp 5A, 6573 XT Beek bij Nijmegen.

De vermeldingen volgen in 3 stappen:

1e aanzet: Echtparen en ongehuwden (geen ouders/kinderen vermeld).
Namen, beroep, plaats en datum van geboorte en/of doop en van overlijden (indien bekend) en van huwelijk (met aktenummer BS, voor 1811 huwelijk/kerkelijk huwelijk/ondertrouw/afkondigingen of 1e afkondiging).
Deze inbreng (een meerjarenproject) wordt gedaan door GIN, zodat gebruikers kunnen zien van wie GIN gegevens heeft. Dit heeft bij de werkzaamheden van het GIN nu prioriteit, tezamen met het plaatsen van Indische grafschriften in de files van het GIN.

2e aanzet: Bijzonderheden en uittreksels akten toevoegen.

3e aanzet: Verband tussen ouders en kinderen zichtbaar maken. Dit zal moeten worden aangevraagd en betaald door gebruikers.

Ingebracht worden o.a. de parentelen (afstammingslijsten) van de volgende personen of families:
° Prof. Dr. Bernardus Albinus genannt Weiß von Weißenlöw (1653-1721), hoogleraar geneeskunde te Leiden 1702-1721
° Adam van Heerdt, heer van Eversberg (1556-1640) en diens nakomelingen:
- Thimon Cornelis graaf van Heerdt, heer van Eversberg (1761-1844): de grafelijke tak Van Heerdt tot Eversberg
- Jacob Carel Frederik van Heerdt, heer van Benthuys (1762-1814): de baronale en Indische takken Van Heerdt
° Boermans uit St. Huibrechts Lil B.Lb (Boermans, Hoppe, Ketelaar, Dobbelmann)
° Van Braam
° Gruwel
° Harloff met Van Rossum
° Hooft van Iddekinge
° Kaijzel/Kayzel
° Schneemann
° Antilliaanse parentelen: Hueck, van Meeteren, Palm, Rojer, Schotborgh, Sprock/Sprockel, Vegt

Voorts o.a. alle personen in Nederland en Ned.-Indië met de familienamen
- de Boever/de Boevere, Buno Heslinga, Grüterman(n), Hirschman(n)/Hirzman(n), Hooft van Iddekinge, Hoppe, Hoppen, de Kock, Lipschitz/Lipschits, Tesser, Tessers, Wladimiroff, von/van Woringen
- de Indische families Albinus, van Braam, Gruwel, Harloff, van Heerdt, Kaijzel, Lecerff, (de) Pelsmaeker, van Rossum
- de Indisch-Molukse families Andoetoe, de Kock, Lopulalan, Wattimena.

Naar boven


Startpagina